Over Annelies

Hi, ik ben Annelies!

Zo nu en dan een lekker stukje taart of iets zoets. Heerlijk… Zo denk ik er ook over! Maar jammer genoeg denkt mijn lijf daar anders over. Na enige tijd ziek zijn, werd bij mij de diagnose van de ziekte van Bechterew gesteld (2015). Een chronische, progressieve ontstekingsziekte (voornamelijk van gewrichten). De klassieke oplossing: medicijnen, en dat een leven lang. De alternatieve oplossing? Veel bewegen en schrappen in mijn voedingspatroon. Ik eet geen tarwe, geen lactose en geen geraffineerde suikers. Saai? Nee hoor! Maar het vraagt wel de nodige creativiteit en kant-en-klaar zit er niet meer in.

Hoe het met mijn ziekte gaat, na al die jaren? Veel beter! Ik gebruik geen medicatie en toch voel ik me beter dan voordien. Ik heb terug energie en de pijn is zo goed als verdwenen.
Maar dus: een klassieke bakker of supermarkt binnenlopen en iets lekkers bestellen, is voor mij geen optie meer. Daarom ging ik meer en meer zelf experimenteren met zoet ontbijt, tussendoortjes en dessertjes. In mijn omgeving hoorde ik vaak hetzelfde: “Lekker, maar ik heb geen tijd om zo lang in de keuken te staan”. En zo ontstond het idee om een aantal van mijn ‘baksels’ en maaltijden ook aan te bieden aan anderen, en ‘Tartelies’ op te starten. Omdat we intussen ook al een paar jaar focussen op hartig, en niet meer enkel op zoet, veranderden we in de zomer van 2022 de naam naar Plantbeest.  Plantbeest is een woordspeling op ‘Plantbased’, want uiteraard blijft alles ook nu plantaardig.
Tartelies of Plantbeest, je bent in elk geval héél erg welkom.

En waar ik helemaal in mijn eentje aan dit avontuur begon, groeide Plantbeest by Tartelies intussen uit tot een heel (fijn) team. Ook zij heten je van harte welkom.

 

Ons kookboek

De plantaardige keuken van Tartelies

In 2020 kreeg ik van uitgeverij Van Halewyck de kans om een kookboek uit te brengen. Met veel enthousiasme en plezier schreef ik vijftig recepten uit: van lekkere salades, recepten voor vegan bechamelsaus, chocoladetaart, citroentaart tot lasagne en curry’s.

Lekker en gezond eten betekent een gezond gewicht. Goede voeding als onderdeel van een gezonde leefstijl geeft energie en een beter werkend immuunsysteem. Het houdt je langer fit. Of je kan er juist mogelijke symptomen mee verminderen als je al ziek bent.

Want je leest in het boek ook hoe/waarom Plantbeest by Tartelies ontstond: uit mijn kook- en bakexperimenten om de symptomen van mijn auto-immuunaandoening te verminderen en toch
lekker te eten. (Wil je daar nu al iets meer over weten? Lees dan verder onder Hi, ik ben Annelies.)

Je kan ‘Gezond zondigen en hartig genieten’ in onze winkel of online kopen. Heb je dit boek al en
hunker je naar meer? Houd ons dan zeker goed in de gaten, want wie weet…

0
    0
    Uw bestelling
    Winkelmandje nog leegTerug naar winkel